Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Истанбул се открива двудневна среща на високо равнище, организирана от ООН

България е представена от премиера Бойко Борисов

В Истанбул се открива двудневна среща на високо равнище, организирана от ООН. Тя е посветена на хуманитарните въпроси. Министър-председателят Бойко Борисов, който представя страната ни, днес ще говори пред участниците.

Във форума, който е първи по рода си, участват около 170 страни, членки на ООН. Шестдесет от тях са на равнище държавни глави и премиери. Участие ще вземе също генералният секретар на ООН Бан Ки-мун. Делегацията на ЕС се води от заместник-председателя на ЕК Кристалина Георгиева.

Целта на Световния форум, на който домакин е турският президент Реджеп Таип Ердоган, е да бъде направена преценка на методите за оказване на хуманитарни помощи и на спешна помощ при бедствени ситуации.

В рамките на визитата в Истанбул премиерът Бойко Борисов ще присъства на откриването на музейната експозиция на реставрираната сграда на Метоха към уникалната Желязна църква "Свети Стефан", на брега на Златния рог в Истанбул, стопанин на която е Фондацията на българските църкви.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44