Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден протест в София срещу поскъпването на билетите за градския транспорт

| обновено на 31.05.16 в 20:33
Снимка: БГНЕС

Двайсетина души се събраха тази вечер на поредния протест срещу поскъпването на билета за градския транспорт в София. Новата цена влиза от утре и билетът вече ще струва 1 лев и 60 стотинки, вместо досегашния от 1 лев.  Протестът бе пред сторичната община. Той е организиран през социалнатите мрежи и на него присъстваха основно пенсионери.

Междувеменно движение "Обществен натиск" организира друга форма на протест срещу поскъпването на билетите.  Те се опитаха да препречат пътя на тролейбусите на една от най-натоварените спирки в София - тази пред Софийския университет. Протестиращите раздаваха на пътниците банкноти с номинал 1,60 лв. с портрета на столичния кмет Йорданка Фандъкова, като ги призоваваха да спрат да си плащат при качване в градския транспорт. Полицията ги помоли да напуснат пътното платно, заради безопасността им.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44