Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владислав Горанов: Има законопроект за нов начин на определяне на депутатските заплати, но той не е на дневен ред

Снимка: БГНЕС

Подготвен е законопроект за нов начин за определяне на заплатите на депутатите, премиера и министрите, обяви в кулоарите на парламента министърът на финансите Владислав Горанов. Идеята е възнагражденията на народните представители вече да не са три средни заплати в обществения сектор, както е в момента. Засега обаче финансовият министър не смята да подлага проекта на официално обсъждане:

Добра тема е, че най-висшите държавни мъже трябва да бъдат добре платени. Всичко друго е популистка теза. Виждате богатите демокрации колко над средните заплати са допуснали за техните първи хора в държавата, но това сега не ни е най-големия приоритет.  В този смисъл, не, не съм предвиждал някакви движения, имаме подготвен анализ, имаме подготвен законопроект, но не планирам да го дискутирам официално, в смисъл, не планирам да го придвижвам като законодателна инициатива.

Поскъпването на билета за градския транспорт в София е рязко и може да се сравни с покачването на цените на винетните стикери, коментира още Горанов. Според него извъдат е, че съществуващите проблеми не трябва да бъдат отлагани, защото в противен случай се налага да бъдат решавани шоково.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44