Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ускорено въвеждане на електронното гласуване поискаха участниците в дискусия за изборното законодателство

Да се ускори въвеждането на електронното гласуване и да се даде възможност на всички български граждани да упражняват правото си на глас, независимо от това къде живеят. Това поискаха участниците в дискусия за последиците от промените в изборното законодателство, организирана от политическа партия Обединени земеделци с подкрепата на фондация "Конрад Аденауер".

Почетният председател на партия Обединени земеделци Анастасия Мозер заяви:

Изборното законодателство е основно за демократически процес, защото, аз понеже живея, вие знаете, във Вашингтон,за мен е много важно дали ще мога да гласувам. За щастие, аз живея във Вашингтон и там ще има възможност да се гласува, но не бива да бъдат лишавани другите хора от другите части на страната от правото им да упражнят своя глас и да дадат своя глас, защото хората навремето са се борили и дори умирали за правото да гласуват. 

Председателят на партия "Обединени земеделци" Петя Ставрева уточни, че предложенията за електронно гласуване ще бъдат внесени в правната комисия в парламента.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44