Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха двама от дошлите да почетат паметта на лобното място на Борис Немцов

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руската полиция арестува двама от дошлите да поставят тази вечер цветя на мястото, където през февруари миналата година беше убит руският опозиционер Борис Немцов. Кметството в Москва не позволи да се проведе шествие в негова памет.

Инициативата край паметника на Светите братя Кирил и Методий в Москва, чиято крайна цел беше поставянето на цветя на лобното място на Борис Немцов, завърши с арести на двама от участниците. До ареста се стигна, след като на Задмосквореция мост се появиха няколко мъже, носещи шалове с оранжево-червени цветове, които започнаха открити словесни нападки срещу първите.

По-рано през деня полицията в руската столица издирваше кола, разнасяла по центъра на града портрет на опозиционния политик. Заедно с него са били издигнати и надписи, които са накърнили чувствата на някои руски граждани, сезирали органите на реда за деянието.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44