Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветът за сигурност на ООН не успя да приеме декларация за Турция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съветът за сигурност на ООН не успя да приеме документ, с който да осъди насилието и безредиците в Турция. Това стана, след като Египет възрази срещу изявление, което призовава всички страни "да уважават демократично избраното правителство на Турция", съобщи Ройтерс. 

В подготвеното от САЩ проектоизявление се изразява дълбоко безпокойство във връзка със ситуацията в Турция, страните се призовават да избягват всякакво насилие, като се апелира за бързо слагане на край на кризата. Египет обаче възрази срещу формулировката, като заяви, че Съветът за сигурност не е в позицията да определя дали това или което и да било друго правителство е демократично избрано или не.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44