Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ненчев: Няма засилен мигрантски поток към страната ни и на границата с Турция е спокойно

Кризисната ситуация на българско-турската граница, която възникна след опита за преврат в Турция, вече се нормализира. След отварянето на турската граница са преминали рекорден брой пътници – 35 000 и 12 000 превозни средства.  Трафикът на граничния пункт "Капитан Андреево" е нормален. Движението се извършва и в двете посоки. Има само колона от тежкотоварни автомобили, която е около един километър.  Българският пункт работи с пълен капацитет и се извършва щателен контрол на пътници и товари. От събота зелената граница е засилена с допълнителни постове и са командировани военнослужещи

Няма засилен мигрантски поток към страната ни и на границата с Турция е спокойно. Това увери и министърът на отбраната Николай Ненчев:

Вие знаете, че увеличихме присъствието на военнослужещите в района на турската граница. Спокойно е! Няма засилен приток на хора. Правим всичко, което е по силите ни и в същото време имаме готовност да изпратим допълнително подразделение, ако това се налага, но не се налага, към този момент. Нямам информация за движение, включително и вътре в Турция, на повишен приток на мигранти.

Относно решението на Сърбия за изпращане на съвместни военни и полицейски екипи по границите с България и Македония, министър Ненчев обясни, че то е продиктувано от притеснения на сръбската страна за евентуална бежанска вълна от Гърция.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44