Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мевлют Чавушоглу: ЕС унижава Турция

Турция отново обвърза споразумението за миграцията с либерализацията на визовия режим

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу обвини Европейския съюз, че унижава Турция и отново обвърза изпълнението на споразумението за миграцията с либерализация на визите за турски граждани, предаде Франс прес. В интервю за вестник "Билд" турският първи дипломат каза, че след опита за преврат на 15 юли европейците унижават Турция, вместо да ѝ помогнат. Според Чавушоглу Анкара е положила усилия, каквито много малко други страни са полагали, за да изпълнят условията за присъединяване към ЕС, но в замяна получава от Брюксел само заплахи и обиди:

Ясно е: Или ще прилагаме заедно всички споразумения, или ще се откажем от тях, каза Чавушоглу пред германския вестник, в отговор на въпрос дали Турция ще допусне отново стотици хиляди хора да тръгнат по море към Европа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44