Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Де Мезиер защити мнението, че Турция е платформа за терористична дейност на ислямистки групировки

Томас де Мезиер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер защити мнението на своето министерство, че Турция е платформа за терористична дейност на ислямистки групировки. Оценката се съдържа в работен документ, чието съдържание беше разкрито преди два дни.

В интервю за берлинската обществена телевизия "Ер Бе Бе" Де Мезиер отхвърли критиките, че документът не е бил съгласуван с германското външно министерство:

Няма повод за разкаяние от написаното. Това е едно изострящо вниманието изложение на един от аспектите на турската действителност.

Според работния документ турското ръководство в лицето на президента Реджеп Ердоган подкрепя ислямистки движения от Близкия изток. Сред тях са споменати палестинското "Хамас", египетското "Мюсюлмански братя", както и ислямистски бунтовнически групи в Сирия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44