Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново атентат в Турция

Най-малко осем души са загинали при експлозията в югоизточния турски град Джизре

| обновено на 26.08.16 в 10:05
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко осем души загинаха при пореден бомбен атентат в Турция. Според здравния министър, ранените край полицейско управление в град Джизре в югоизточната част на страната са над 70. Състоянието на четирима от пострадалите е критично. 

Атентатът е извършен с кола-бомба, възпламенена дистанционно. Възникнали са и пожари. Полицейският пост се намирал на около 50 метра от сградата на управлението на силите за бързо реагиране и се смята, че именно те са били целта на нападението. 
Разглежда се версията, че терористичният атентат е извършен от бойци на забранената за тероризъм тук кюрдска работническа партия ПКК. Смята се, че нападението в Джизре е заради офанзивата на турската армия срещу сирийските кюрдски формирования в Северна Сирия, които искат да изтласкат на изток от река Ефрат. 
Турската полиция е предприела мащабна операция за залавяне на терористите. Затворен е основният път на едноименната провинция. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44