Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жан-Марк Еро предупреди Турция да не опитва да решава в Сирия проблема си с кюрдите

Жан-Марк Еро

Френският външен министър Жан-Марк Еро приветства включването на Турция в борбата срещу групировката "Ислямска държава" в Сирия, но предупреди Анкара да не опитва да си решава там проблема с кюрдите, предаде Франс прес.

Турция има правото да гарантира сигурността по границата си, но да внимава да не се изкуши да урежда в Сирия кюрдския въпрос, каза Еро в интервю за вестник "Монд".

Турската армия започна в сряда на сирийска територия операция "Ефратски щит". Целта е "Ислямска държава" да бъде изгонена от граничната зона. Според експерти обаче намесата на Турция в Сирия цели да предотврати създаването на автономна кюрдска зона в Сирия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44