Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сериозно изпитание за управляващите в регионални избори в Германия

Управляващите в Германия са изправени пред изпитание на днешните избори в провинция Мекленбург-Предна Померания. Социологическите проучвания предвиждат, че анти-имигрантската партия "Алтернатива за Германия" не само ще влезе в местния парламент, но ще получи около 20 процента от гласовете. До момента най-много депутати в Ландтага имаха социалдемократите, следвани от Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел и двете политически сили управляваха заедно. Вътрешният министър на провинцията Лоренц Кафиер призна, че партията "Алтернатива за Германия" е била подценявана: 
Смятам за решаваща грешка това, че през последните месеци нямаше обективно отношение към тази партия, а тя беше заклеймявана. Разбира се в нея има хора, които клонят към десен екстремизъм, но  мнозина други са там, просто защото се страхуват за сигурността си, каза Лоренц Кафиер - вътрешен министър на Мекленбург-Предна Померания и съпартиец на канцлера Ангела Меркел, чийто избирателен район също се намира в тази провинция. 
Социолозите отчитат, че поддържаната от Меркел политика на отворените врати ще повлияе сериозно на резултата от днешния вот в североизточната провинция. Тя граничи с Полша и е най-слаборазвитата в Германия. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44