Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция и Германия са подготвили общи предложения за подобряване на европейската система за отбрана

Министрите на отбраната на Франция Жан-Ив льо Дриан, Германия Урсула фон дер Лайен и Италия Роберта Пиноти в Брюксел
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Франция и Германия са подготвили общи предложения за подобряване на европейската система за отбрана, предаде Франс прес. Това е било направено като част от подготовката за предстоящата на 16 септември европейска среща в Братислава, която ще бъде посветена на Европа след напускането на Великобритания.

Предложенията са изготвени съвместно от германския министър на отбраната Урсула фон дер Лайен и френския ѝ колега Жан-Ив льо Дриан. Целта им е европейската система за отбрана да стане "по-активна и по-полезна, без да замества националните системи за отбрана, които по дефиниция остават ключови за сигурността на страните членки на Европейския съюз", подчертават представители на френската страна.
Според информация, включена в днешния брой на германския всекидневник "Зюддойче цайтунг", документът предлага създаването на европейски генерален щаб, обща система за сателитно наблюдение и обединяване на логистичните и медицински системи. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44