Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томас де Мезиер: Над 520 са потенциално опасните поддръжници на ислямизма в Германия

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Потенциално опасните поддръжници на ислямизма в Германия достигат рекордно висок брой и в момента надхвърлят 520 души, съобщи вътрешният министър Томас де Мезиер. В интервю за вестник "Билд" той посочи, че други 360 души са известни на полицията заради близостта си с потенциални нападатели. Опасността от терористични актове идва както от ударни групи зад граница, така и от радикализирни отделни граждани, които могат да проникнат в Европа или дори живеят на германска територия. Радикализацията им се осъществява чрез интернет или с общуване на ислямистки проповедници.

Ударните групи се промъкват на континента и подготвят опарациите си без да бъдат забелязани, но още по-трудно е откриването на нападателите, които действат сами.  За съжаление, в настоящия момент съществува реална опасност и от двата типа заплахи, подчерта Томас де Мезиер.

По думите му службите за сигурност правят всичко възможно да наблюдават потенциалните терористи и през тази година броят на разследванията и арестите се е увеличил. Въпреки това властите предполагат, че има терористи-единаци, които все още не са разкрити.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44