Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията се намеси при сблъсъци с бежанци в германския град Бауцен

Снимка: БТА

Крайнодесни и бежанци се сблъскаха в източногерманския град Бауцен през изминалата нощ. Наложи се полиция да разтърве двете групи и да охранява чужденците, при което беше нападната с камъни от крайната групировка.

Бауцен е печално известен в Гемания с поредица от атаки срещу бежанци и палеж на бежански дом. През изминалата нощ там отново се стигна до инцидент, при който група от около 80 мъже и жени атакуваха 20 млади бежанци в центъра на града. Те ги замеряли с бирени бутилки и крещели нацистки призиви. Бежанците отвърнали на атаката, при което един от тях е бил ранен с нож, а един от германците – с бутилка. Наложила се намеса на полицията, която изпратила 100 души в центъра, за да предотвратят още по-голяма ескалация на насилието. Полицаите придружили бежанците до общежитието им и наредили на всички 32-ма жители да не го напускат. Поставили охрана отвън, а раненият бил качен на линейка. Колата на Бърза помощ обаче била обградена от крайнодесните и замеряна с камъни. Наложило се и тя да бъде ескортирана от полицаи. 

Кметът на Бауцен призова за повече полицейско присъствие в града.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44