Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем души бяха ранени в град Килис от снаряди, изстреляни от Сирия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Осем души бяха ранени в пограничния град Килис от две ракети, които са били изстреляни от Сирия. Сред пострадалите са пет деца и една жена, съобщи кметът на град Килис Исмаил Чатакли. По думите му, едната от ракетите е паднала в центъра на града, близо до градския пазар. Другата ракета е паднала близо до едно училище. Ранените са настанени в болница и са без опасност за живота, допълни той.

Според турски източници от силите за сигурност, ракетите са били изстреляни от контролираната от терористичната групировка Ислямска държава територия в Сирия. Турската армия незабавно предприе насрещни удари срещу джихадистите, като бомбардира с танкове и артилерия позиции на ДАЕШ в Сирия.

Град Килис, който се намира на около 100 км от границата със Сирия, често е обект на ракетни атаки от страна на джихадистите. От началото на годината досега при ракетни нападения са загинали 21 души, а 80 са ранени.

Вчерашната ракетна атака на джихадистите е първата, след като турските въоръжени сили през месец август предприеха операция в Северна Сирия, а подкрепяните от турската армия бунтовници срещу режима в Дамаск прочистиха района на Южна Турция от терористи от ДАЕШ.

Турският парламент, който се открива на 1 октомври, подготвя предложение за удължаване на мандата на турската армия за военната операция в Сирия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44