Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима полицаи загинаха при два самоубийствени атентата в турския пограничен град Газиантеп

| обновено на 16.10.16 в 17:37
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 Двама терористи от "Ислямска държава" се взривиха в град Газиантеп, Югоизточна Турция при операция на полицията.
Екипи на силите за борба срещу тероризма предприели операция срещу жилищен блок, в който получили сигнал,че се укриват терористи. При щурма на жилището един терорист се самовзривил. Трима полицаи загинали, а най-малко осем души са ранени, Между ранените има четирима сирийски граждани, но е възможно да има още жертви, съобщиха местните власти.
Полицията предприела втора операция  срещу друга квартира на джихадистите. При щурма се е взривил друг ислямист - Мехмед Кадир Джабел, за когото бе съобщено, че е високопоставен функционер на "Ислямска държава" за този регион. Арестувани са съпругата и двете деца на терориста.
В същото време от Дирекцията по сигурността в столицата Анкара съобщиха, че днес е била арестувана 25 - годишна жена. Твърди се, че била готвена за жива-бомба, издирвана от полицията по сигнал, че е изпратена  да извърши самоубийствен атентат в най-голямата болница на Анкара. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44