Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП внесе в НС искане за създаване на временна комисия за картела с горивата

От ГЕРБ внасят свое предложение за подобна комисия

| обновено на 19.10.16 в 15:09
Снимка: БГНЕС

БСП внесе в Народното събрание искане за създаване на временна комисия, която да провери търговията с горива. В подписката са се включили 80 депутати - от БСП, АБВ, ДПС, "Народен съюз", Патриотичния фронт и "Атака". По този повод лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи:

Общият ни фронт срещу ГЕРБ се разшири максимално. Реформаторите отказаха да се подпишат, но заявиха пред нас, че в зала ще ни подкрепят. Надяваме се другата седмица (комисията) да влезе в дневния ред и да се занимаем по същество с контрабандата, а не популистки с говорене само по медиите.

От ГЕРБ заявиха, че не са били поканени да се включат в подписката на БСП. Управляващите внасят свое предложение за подобна комисия, обяви депутатът Цвета Караянчева:

Каним всички политически сили да се присъединят към формираната от нас временна комисия за разследване на картелите.

Стана ясно, че от ГЕРБ ще внесат и предложение за създаване на анкетна комисия и по казуса с "Мини Бобов дол".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44