Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ настояват за създаване на две парламентарни анкетни комисии – за горивата и за "Мини Бобов дол"

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ внесе предложения за създаване на две парламентарни анкетни комисии – за "Мини Бобовдол" и за оценка на законодателството, свързано с конкуренцията на пазара на горива. Това стана с подписки с имената на близо 90 народни представители от ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

По-рано през деня и от БСП внесоха подписка за създаване на временна анкетна комисия, която да провери търговията с горива.

Председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев коментира:

Три разлики има. Едната е, че те целят да изследват само картел на пазара на горивата. Възможно е да има и други форми на злоупотреба със свободната конкуренция. Втората разлика е в периода. Периода, който те предлагат, е от 2013-а до 2015 г. Ние искаме да обърнем внимание на по-голям период – от 2008-а до 2016 г. Третата разлика е, че техните мотиви звучат, сякаш се опитват да провалят усилията на КЗК, докато ние искаме да потърсим законодателни решения, които да улеснят КЗК и да премахнат евентуални пречки в пазара на горивата, ако такива има.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44