Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волфганг Шойбле: Демагогията и популизмът не са проблем само за САЩ, но и за Европа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Демагогията и популизмът не са проблем само за Америка – те са разпространени и в Европа и правят реалните политически дебати невъзможни. Това предупреди германският министър на финансите и един от най-дълго служилите политици във федералната република Волфганг Шойбле:

Най-вече в интернет стана напълно все едно дали едно твърдение е вярно, или не е – важното е градусът на възмущението да е голям, подчерта Шойбле по повод изборите в САЩ в интервю за германското издание "Билд", както и предупреди, че опростяването на нещата трябва да има граници.

Шойбле обаче не забрави и да припомни, че вземането на политически решения се е превърнало в толкова сложен процес, че все по-малко хора вникват в него.

"Какво точно решават в Брюксел, отвъд Океана, някъде далеч от дома ми?" – този въпрос тревожи хората и затова те търсят по-обикновените отговори, а вина за това имат елитите, заяви министърът, който призова да се разберат доводите и на гласуващите против статуквото, за да не се дава шанс на популизма.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44