Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пилотите от германския авиопревозвач „Луфтханза“ ще продължат стачката си във вторник и сряда

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пилотите от германския авиопревозвач „Луфтханза“ ще продължат стачката си във вторник и сряда. През първия ден ще бъдат зачеркнати всички полети на кратки разстояния, а през втория и останалите.

Пилотите стачкуват за повишаване на заплатите. Протестите им започнаха още през 2012 година и до днес те не са постигнали удовлетворяващо ги споразумение с компанията.

Миналата седмица те подновиха стачните си действия и „Луфтханза“ не летя четири дни. В петък авиокомпанията предложи свой вариант за решаване на конфликта и пилотите обявиха пауза в стачните действия. Оказа се обаче, че предложенията на авиокомпанията са стари и вече отхвърляни от профсъюзите. Пилотите обявиха това за пиар трик от страна на „Луфтханза“ и днес заявиха, че подновяват протеста си. От 1 часа сутринта във вторник до полунощ в сряда те няма да летят. Засегнати са всички полети на „Луфтханза“, които по това време тръгват от Германия. Компанията се опитва да замени поне част от стачкуващите пилоти с резервни. Колко от планираните полети обаче ще се състоят, засега не е ясно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44