Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светослав Стойков остава в ареста в Берлин, най-високата възможна присъда е затвор до живот

Светослав Стойков
Снимка: БНТ

Българинът, който беше арестуван за атака срещу нищо неподозираща жена в метрото в Берлин, остава в предварителния арест. Светослав Стойков беше задържан в събота в Берлин след сигнал на човек, който го разпознал случайно.

Българинът се е явил пред съдия още в неделя сутринта и ще остане задържан до приключване на следствието, от което зависи и какво ще е наказанието. Най-ниското е два месеца затвор, а най-високата възможна присъда може да бъде и до живот, ако прокуратурата и съдът преценят, че е имало опит за непредумишлено убийство.

Случаят предизвика възмущение в цяла Европа и беше повод в Германия да се заговори за по-голямата сигурност по спирките на градския транспорт.

Непредизвиканото с нищо насилие е феномен, който залива по-големите градове през последните години.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44