Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Със специална церемония бяха изпратени тленните останки на посланик Карлов

Андрей Карлов
Снимка: БГНЕС

Със специална церемония на летището в Анкара, на която присъстваха ръководителите на множество чуждестранни посолства, със самолет за Москва бяха изпратени тленните останки на убития вчера в Анкара руски посланик Андрей Карлов.

Междувременно в Анкара започна работа съвместна турско-руска следствена комисия по делото за убийството на дипломата. До момента турските власти са задържали 7 души. Няколко са роднини на нападателя, 22 годишния полицай Мерт Алтънташ, който бе убит от полицията. Властите много сериозно подозират фетулахистката терористична организация на ислямския проповедник Фетулах Гюлен за замесена, а полицаят е само пионка в заговора. Анализаторът Харун Йондем коментира за БНР, че става дума за поръчково убийство на радикални елементи, което е свързано със Сирия, като не изключи да са замесени ислямските терористи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44