Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха предполагаем съучастник на мъжа, планирал атентат във Виена

| обновено на 23.01.17 в 18:45
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германската полиция арестува 21-годишен мъж, заподозрян за връзки със задържан в Австрия екстремист. Той е поддържал близък контакт с мъж, заподозрян в организиране на атентат във Виена.

Мъжът е бил арестуван в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия по подозрения, че е планирал сериозно престъпление в страната. Германските и австрийските власти работят заедно по изясняване на случая. Разследването продължава. Силите за сигурност са убедени, че има връзка между двата ареста. Директорът на криминалната служа в Северен Рейн Вестфалия Франк Шойлен заяви:

Знаем, че има връзка между двамата мъже. А в днешно време трябва да подхождаме сериозно към подобни индикации. Апартаментът на задържания беше претърсен незабавно. Експлозиви не са открити. Сега предстои да анализираме информацията, да направим разпити – това ще ни отнеме няколко дни.

Берлин и Виена не разкриха повече подробности за появилите се информации, че мъжете са имали експлозиви и са планирани извършването на терористичен удар.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44