Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Шулц беше номиниран за канцлер на Германия

Мартин Шулц
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германските социалдемократи номинираха единодушно доскорошния председател на Европейския парламент Мартин Шулц за кандидат за канцлер на Германия. Той ще е най-сериозният конкурент на Ангела Меркел на изборите през септември.

Популярността на Мартин Шулц почти достигна тази на Меркел в деня на номинацията му. Одобряват го 40% от германците, а Меркел разчита на одобрението на 42%.

Шулц бе номиниран от президиума на германската социалдемократическа партия (ГСДП) за кандидат-канцлер на извънредно заседание днес.

Решението за Мартин Шулц ще бъде формализирано на специална партийна конференция , която ще се проведе на 19 март.

След номинирането си Шулц държа реч, която вместо 40 минути продължи над един час. В нея той засегна всички основни проблеми, които смята да направи и темата на кампанията си. Към тях принадлежат бежанската политика, политиката по сигурност, данъчната справедливост.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44