Александър Лозанов е кулинар и работи в столична сладкарница. Разказва за вкусовете на хората:
Времената се менят. Преди хората харесваха по-тежки торти, по-напоени, по-сочни, но в момента не се търсят чак толкова тежките торти, както едно време.
Организацията Supply Change обръща внимание не на вкуса, на цената или на това колко е полезен шоколадът, а на това как е добит шоколадът. В интервю за предаването "Хоризонт до обед" Светла Николова, която е част от организацията, каза:
Наистина всички обичаме шоколада, но живеем във време, в което не знаем какво стои зад повърхността и красивата опаковка, красивия вид, затова трябва да си припомним, че когато в Европа и САЩ всеки един човек изяжда по 5 килограма шоколад на година, зад това стоят 5 големи фирми, които доминират в търговията на какао в света, основната съставка на шоколада. От големите печалби на тези фирми съвсем малка част, едва 6%, отиват за заплащането на хората, които произвеждат основната съставка на шоколада, шоколадовите торти, тоест производителите на какао. Трябва да знаем също, че два милиона деца работят в какаовите плантации на Африка, а повече от половин милион от тях извършват опасен труд и на повечето от тях това не се заплаща.
Цялото интервю със Светла Николова можете да чуете от звуковия файл.
Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..