Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвориха най-големия търговски център в Германия заради терористична заплаха

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-големият шопинг център в Германия – този в град Есен, бе затворен тази сутрин поради заплаха за атентат. Според полицията има конкретни данни за готвено нападение над магазина, който се намира в самия център на града.

Търговският център в Есен, спирките на метрото около него и околните заведения са евакуирани и остават затворени до второ нареждане. Местната полиция е получила предупреждение за готвен атентат от други служби. Над сто полицаи са пристигнали в мола още в ранни зори и са помолили всички служител, които точно са отваряли магазините си, да напуснат и да затворят.

Според досегашните данни атентатът е планиран за търговския център, заплахи за други обществени места в Есен засега няма. Полицията води разследавне, за да открие кой стои зад терористичната заплаха.

Търговският център в Есен е най-големият шопинг мол в германски град – на 70 000 квадратни метра площ има над 200 магазина. Събота обикновено в него прииждат хора от всички съседни градове, включително и от Холандия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44