Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменени са полетите между София и Берлин

Снимка: БГНЕС

Всички полети днес между София и Берлин са отменени. Причината е стачка на служителите и на двете берлински летища – "Шьонефлд" и "Тегел". Протестът ще приключи в 5 ч. сутринта във вторник .

Три полета от София за Берлин и още три от Берлин за София в понеделник са отменени заради стачката. Очаква се в протеста да се включат около 2000 служители на двата аеропорта. Исканията им са за повишаване на почасовото заплащане от 10 до 11 евро. Досега профсъюзът проведе няколко кръга преговори с работодателите, но те се оказаха безуспешни.

Предишната стачка беше на 10 март и продължи 25 часа. Тогава бяха отменени 659 полета.

Наземните служители искат труда им да поскъпне, след като през последната година полетите към берлинските летища са се увеличили с 10%, а не е имало нови назначения, които да подпомогнат обработката.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44