Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изберете България за Великден и празнувайте в красивия и уникален район на Ивайловград!


На фона на всички примамващи със своите снимки и оферти реклами за Великденските празници, в чужбина за поредна година в предаването за туризъм „Виа Понтика“ преоткриваме за вас нови или малко познати, но изключително богати на красота, история и природа места в нашата страна. За това и тази събота ще ви предложим една такава дестинация – района на източни Родопи и Ивайловград.

Не се знае много за този край, и именно поради някогашният ограничен достъп до него – днес изобилства от запазена природа, гледки и исторически места. За това, ако погледнете в интернет пространството ще се уверите, че е изключително магнетично място, и ако не сте били там – то една от възможностите е да празнувате предстоящите Великденски празници там, и да преоткриете това поредно дивно място от нашата родина. Другата е актуална – целогодишно !

А, пъстротата на местното население в селата около Ивайловград, и интересните обичаи – можете да видите на живо и да се потопите в атмосферата на народната съкровищница запазила обичаите и традициите.

За да научите повече за този край – наш специален гост в предаването за туризъм е Михаела Кирчева – координатор на мрежата „Новото тракийско злато“, от която сега в анонс можете да чуете за пъстротата от хора, села и възможности за почивка в района на Ивайловград.


А, за съхраненото от историята и уникалния римски частен дворец – „Вила Армира“,  ,за духовното богатство с многото възрожденски църкви, манастир- запазило и една от чудодейните свети икони на Божията майка св.Богородица в църквата на с.Свирачи, и още  – ето чуйте в звуковия файл, а цялата среща с Михаела Кирчева – утре след 08:00ч. в ефира на радио Бургас на БНР.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард "Демокрация" на 12-ти септември

Търси се замърсителя на бургаския въздух, това е изводът от поредната среща по обширната тема. Как премина тя ще ви разкажем в предаването. Иначе началто му поставяме с въпроси свързани с образованието. Промени в националното външно оценяване, забраната за мобилни телефони в час и учителските заплати - това и още коментира Константин Янков, областен..

публикувано на 12.09.24 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 12 СЕПТЕМВРИ:

Животът се крие във вечната промяна, в това да грабнете най-доброто от момента, без да знаете какво следва. Приятни изненади в четвъртък ви желае екипът ни днес: звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Петя Янакиева, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   В рубриката ни „Тема на..

публикувано на 12.09.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 11 септември

Темите в предаването днес: Два дни бушува пожар в депото за битови отпадъци край с. Равадиново. Той вече е локализиран.Повече за усилията за овладяването му и причината за възникването му в интервюто на Александра Маркарян с кмета на Созопол Тихомир Янакиев. Защо "Зелено движение" няма да участва на предстоящите избори, ще чуем от съпредседателя на..

публикувано на 11.09.24 в 14:22

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 11 СЕПТЕМВРИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 11 СЕПТЕМВРИ! Между красивите морски спомени и аромата на печени чушки, събуждаме сряда 11-ти септември, за нови предизвикателства и мечти! Добро утро и от ефира на БНР – Бургас! В темите ни до 10.00 ч. очаквайте! Говорим за концепцията, която ще развие Приморско - „Парк в града“. Атракцията ще се..

публикувано на 11.09.24 в 07:06

Булевард "Демокрация" на 10-ти септември

ЦИК заседава по казусите с ДПС и БСП. Първите ги коментираме във втория час, а казуса в столетницата дава начало на предаването днес. Нареди ли местната структура листата си за вота и какви са очакванията им за 27-ми октомври с оглед подписаното споразумение с други леви партии. Ще чуем Тодор Байчев, областен председател на местните социалисти. ГЕРБ..

публикувано на 10.09.24 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 10 СЕПТЕМВРИ:

Какво ще кажете да обещаем пред себе си да правим онова, което обичаме, и да обичаме онова, което правим. Още днес! Добро утро във вторник, деня да започнем с усмивка и лека закуска. Екипът ни днес - звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10..

публикувано на 10.09.24 в 06:30

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 9 СЕПТЕМВРИ!

Агенция Пътна инфраструктура предвижда основен ремонт на 90 км от републиканския път Шумен-Карнобат през Ришкия проход. От тях 47 км са на територията на област Бургас, а останалите 43 км са в област Шумен. Предвижда се основния ремонт да започне през 2025 година.  Това е отговорът, който получихме във връзка с наше запитване до агенцията..

публикувано на 09.09.24 в 06:30