Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангела Меркел и Доналд Тръмп ще обсъдят Русия и икономиката при срещата си в Белия дом

Ангела Меркел и Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес в Белия дом ще се състои първата среща между лидерите на САЩ и Германия. Разговорите им се очакват с голям интерес, тъй като американският президент Доналд Тръмп и германският канцлер Ангела Меркел са на противоположни позиции за основни въпроси в управлението на демократичния свят.

Според анализи в американската преса президентът Доналд Тръмп ще търси съветите на канцлера за това как най-добре да подходи към руския президент Владимир Путин. Меркел има голям опит в отношенията си с руския лидер, докато Тръмп още не се е срещал с него.

Първоначално визитата на Меркел беше насрочена за 15-и март, но силна снежна буря в САЩ наложи отлагането й. Списъкът с теми, които Меркел се кани да засегне при преговорите в Белия дом остава обаче същият. В Берлин считат за основни въпросите, които засягат германските в сферата на икономическата и политическата сигурност.

По молба на Вашингтон към разговорите ще се присъединят и мениджъри на някои германски фирми, които имат традиция в т.нар. дуално обучение и готовност да споделят опита си с американските си колеги.

Преди отпътуването си Меркел заяви: По-добре да говорим един с друг, отколкото един за друг. Това ще е мотото при посещението ми при него, за което се радвам изключително много.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44