Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германската прокуратура повдигна обвинения на българина, който блъсна жена в метрото на Берлин

Освен за атаката той ще бъде обвинен и за два случая на ексхибиционизъм

Снимка: ЕПА/БГНЕС

26-годишният Светослав Стойков, който през октомври ритна в гръб жена в метрото в Берлин, ще бъде съден за нанасяне на тежка телесна повреда. Това съобщи прокуратурата в Берлин, която днес му връчи обвинението.

На 27 октомври българинът ритна изневиделица в гръб млада жена, която слизаше по стълбите на спирката на метрото в “Нойкьолн“. Момичето, 26-годишна украинка, политна надолу и при падането счупи ръка и нарани главата си. Атаката е записана от видеокамера в метрото. Записът беше пуснат в мрежата от полицията близо два месеца по-късно за разпознаване на извършителя и предизвика възмущение в цяла Германия. За залавянето на Светослав частни лица обявиха награда. Вероятно тя е и причината анонимен мъж да издаде българина.

Светослав Стойков е арестуван при връщането му в Берлин с автобус от Франция. 6 месеца траеше разследването срещу него, които той прекара в предварителния арест.

Освен за атаката той ще бъде обвинен и за два случая на ексхибиционизъм. Все още не е насрочена дата за делото.

Очаква го присъда между 6 месеца и 10 години затвор.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44