Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иванка Тръмп участва в Берлин в среща на влиятелни представителки на нежния пол от Г-20

| обновено на 25.04.17 в 18:13
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Иванка Тръмп пристигна тази сутрин на първата си официална визита в Берлин. Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп беше поканена от канцлера Ангела Меркел да участва в женския форум на Г-20. Там присъстват и холандската кралица Максима, директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард и над 100 млади бизнес дами от цял свят.

Иванка Тръмп беше сред най-очакваните говорители на дискусия в рамките на форума, посветена на равните шансове на жените в порефисоналния свят. Тя похвали политиката на баща си, който се е ангажирал да въведе платен отпуск за фамилии и жени след раждане в САЩ.

Нашата държава  е единствена в света, която няма такъв отпуск и президентът ще се погрижи жените да имат равни шансове с мъжете, посочи Иванка Тръмп. На това място тя бе прекъсната от останалите делегати и беше попитана как гледа на критиките към президента за сексистко отношение към жените. Чух тези критики и мога да ви уверя, че и в частния сектор Доналд Тръмп винаги се е грижел жените да не бъдат ощетявани, отговори гостенката.

Посещението на Иванка Тръмп се смята за силен ход на Меркел. Поканата към нея е опит за стопяване на ледовете между Берлин и Вашингтон, които се появиха с избирането на Тръмп за президент. Доналд Тръмп се доверява напълно на дъщеря си и я направи дори личен съветник с офис в Белия дом. Според анализатори президентът на САЩ окончателно е заровил томахавката с Европа и се стреми към сближаване със съюзниците си. За това сочи и телефонният му разговор в понеделник с Ангела Меркел, в който той дал гаранция за пълната си подкрепа при съвместно решаване на конфликтите в Сирия и Украйна.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44