Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима са ранените при престрелката в Мюнхен

| обновено на 13.06.17 в 11:59
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицията задържа стрелеца, който тази сутрин рани тежко полицайка на спирка на градската железница в Мюнхен. Малко след 8.00 часа в района се стигна до размяна на изстрели, при които пострадаха четирима души. Ситуацията вече е овладяна.

Ранени са двама случайни минувачи, самият стрелец и полицайката, която се е опитала да го спре. Според медиите тя е тежко ранена в главата. Все още се изясняват причините за стрелбата. Полицията обаче изключи терористичен мотив.

Според местните медии полицайката е извършила проверка на документите на групичка, която се сбила. Един от нападателите е опитал да бутне полицайката под идващ влак, но на помощ са й се притекли нейни колеги. Нападателят успял да извади един от техните пистолети и стрелял многократно, улучвайки в главата служителката на реда. Тя е на 26 години и е в болница с опасност за живота.

Над 300 полицаи са участвали в акцията по задържането на стрелеца.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44