Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Берлин започва делото срещу българина, който ритна жена в метрото

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Берлин започва делото срещу Светослав Стойков, мъжа, който ритна без причина жена в метрото миналата година и предизвика огромно възмущение в цяла Германия. Той беше арестуван през декември, след като бе разпознат по разпространени от полицията видеокадри, на които се вижда как напада жената.

Преди това Стойков се беше укрил в Южна Франция, но анонимни го издадоха на полицията и той беше арестуван при връщането си обратно в Берлин. За да не избяга повторно, прокуратурата постанови задържането му под постоянен арест.

Стойков е обвинен в нанасяне на опасна телесна повреда. Момичето, което той ритна в гръб, е пукнало главата си и е счупило ръка. Освен това прокуратурата повдига и две обвинения за ексхибиционизъм. Вероятно присъдата ще е пет години затвор. Делото ще се гледа до 6 юли.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44