Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томас де Мезиер: Хакери са откраднали данни от компютри на Бундестага

Томас де Мезиер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия, Китай, Турция и Иран са основните държави, които развиват кибер шпионаж в Германия. Това  се казва в доклад на германското разузнаване, който германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер оповести днес. 

През последните месеци е имало неколкократни хакерски атаки, като тяхна цел са били компютри в Бундестага, канцлерството и посолствата на Германия в чужбина. Източени са данни и поверителни имейли, но засега никой не се  е възползвал от тези до голяма степен поверителни информации, се казва в доклада на разузнаването. Според министърът на вътрешните работи възможно е тези данни да са събрани с цел да се манипулират изборите в Германия, които са насрочени за 24 септември. Най-голям интерес в това да се повлияе в крайния им резултат имат Русия и Китай, смята Де Мезиер. Целта не  е да подкрепят определена партия, а да разклатят политическата система в Германия, смята той. Министърът предупреждава и че турското разузнаване развива бурна дейност на германска територия, като така изнася вътрешнотурски конфликти на германска територия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44