Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на динята в шуменското село Салманово

Снимка: Уикипедия

30-ият фестивал на динята започва тази вечер в центъра на шуменското село Салманово. В юбилейното издание, освен много местни производители на дини, ще вземат участие и хора от други населени места в региона.

В средата на миналия век село Салманово се е славело с едни от най-просторните площи за отглеждане на дини в страната, както и с големия брой хора, които са отглеждали този плод години наред. Традицията е запазена и до днес, каза Минка Стоянова – секретар на местното читалище „Развитие 1895“, която е и организатор на фестивала на динята. Тя обеща на празника да има много приятни изненади, песни, танци, игри и конкурси, и много дини. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44