Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Споровете между собственик и наемател на къмпинг "Каваци" продължават

За близо денонощие електроразпределителното дружество ЕВН спря тока на къмпинг „Каваците“ по искане на изпълнителният директор на фирма“Хелио тур-С“-собственик на имота Евгения Банева.Елекрозахранването на къмпинга се плаща редовно от фирмата наемател „Джи енд джи“, за която собствениците твърдят, че се е самонастанила.

Споровете между двете фирми продължават цяло лято. Близо 500 туристи останала без най - елементарно обслужване след като вчера токът на къмпинга е спрян за повече от 12 часа. Ситуацията е абсурдна, коментира адвокатът на фирмата - наемател Евгений Мосинов:

"Всъщност госпожа Банева е направила нещо, което звучи доста абсурдно, закрила е партидата на къмпинг "Каваци". Всъщност какво се получава - Баневи чрез изпълнителния си директор 2016 година отдават под наем къмпинга на  „Джи енд джи“, сега оспорват този договор, пречат на наемателя да изпълнява дейността си по този договор за наем "

Защо електроразпределителното дружество първо спира, а след това възстановява електрозахранването обеснява говорителят на EVN Крум Косев:
"Това е станало първоначално по искане на собственика. При наличните документи че има дело в съда ние не можем да се намесим в отношенията между двете страни. "

Сега от фирма “Хелио тур“ искат от дружеството ВИК да спре и водата на къмпинга.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Сливен

Кръстовището на „Розова градина“ в Сливен ще отвори за движение на 15 септември

Да не се възстановява движението на „Розова градина“ докато се провежда фестивала на 100-те войводи. За това настояват от сливенската полиция в писмо до Общината. Според органите на реда това се налага с оглед безопасността на движение и опазване живота и здравето на гражданите в района на мероприятието и да се предотврати струпването на много..

публикувано на 13.09.24 в 15:10
Ивайло Иванов

Очакват се евросредства в помощ на хората с трайни увреждания

Към 11 септември са подадени близо 320 хиляди заявления за отпускане на целева помощ за отопление през предстоящия зимен сезон. 10 на сто от тях са получили отказ, съобщи служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов по време на парламентарния контрол. Най-честата причина за отказ е установяването на по-висок доход от определената..

публикувано на 13.09.24 в 14:43
Архив

„Меден рудник“ отбелязва традиционния си празник с музика и настроение

В деня на християнския празник Кръстовден, жителите и гостите на комплекс „Меден рудник”  отново ще празнуват с песни и танци. Тогава те ще отбележат традиционният си празник, който се организира от Народно читалище „Паисий Хилендарски 1928”, с финансовата подкрепа на Община Бургас. Тържествата започват в събота, 14 септември, с поднасяне на венци и..

публикувано на 13.09.24 в 13:48

Благотворителна боксова гала събира средства за онкоболни в Община Созопол

Първата в България благотворителна боксова гала вечер ще се състои в събота в Созопол от 19 часа на Летния театър. Със събраните средства ще бъде създаден фонд за подпомагане лечението на онкоболни граждани на община Созопол. Звездата на гала вечерта е роденият в Созопол Петър Драганов, който е записал до момента 9 победи от 9 мача. Той ще се..

публикувано на 13.09.24 в 11:28

Частица от Светия кръст ще бъде изнесена за поклонение в Бургас на Кръстовден

Частица от Светия кръст ще бъде изнесена за поклонение в бургаския храм „Св.Св. Кирил и Методий“ на големия християнски празник Кръстовден на 14 септември. Миряните ще могат да се поклонят пред светинята от 9 часа.  Празнична Света литургия ще отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Арсений. На 14 септември Църквата отбелязва..

публикувано на 13.09.24 в 10:42

Променят маршрута на няколко автобуса заради ВиК ремонт в Бургас

Поради ВиК авария на бул. “Демокрация” в района на Турското консулство се налага промяна в маршрутите на линии 11,15, Б11, Б12 и 8, съобщават от община Бургас. От 9 до 15 ч. днес автобусите ще минават по бул. “Демокрация” – ул. “Ген. Гурко” – ул. “Цар Симеон” – ул. “Булаир”, като до приключване на ремонта спирка „Ген. Гурко“ в посока Терминал „Юг“ ще..

публикувано на 13.09.24 в 09:37

Монтиране на водомери и аварии спират водата в няколко населени места в Бургаско

Без вода заради авария са малкотърновските села Звездец и Евренозово, съобщават от ВиК Бургас. Работи се отстраняването й. В каменското село Свобода пък се монтират водомери, което също налага прекъсване на водоподаването до 17 часа. Текущи ремонти със спиране на водата се извършват още в карнобатските села Черково и Раклица днес.

публикувано на 13.09.24 в 09:09