Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евакуираха Съдебната палата заради сигнал за бомба

Снимка: burgasinfo.com

Всички служители от сградата на Съдебната палата в Бургас са евакуирани, съобщиха от съда. Сигналът за взривното устройство е подаден на тел. 112. В момента сградата е отцепена и се проверява от компетентните органи. Според графика на заседанията, за днес не е предвидено разглеждането на знакови дела.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Окръжна прокуратура-Бургас ръководи разследването на катастрофата с микробус мигранти

Окръжна прокуратура-Бургас ръководи досъдебно производство, образувано за пътнотранспортно произшествие с микробус, при което е загинал водачът му - 19-годишен мъж от град Бяла Слатина. В  превозното средство освен загиналият са се движили 15 чужди граждани, за които има данни, че са влезли на българска територия в нарушение на закона...

публикувано на 27.08.24 в 17:33

В ареста остава турчин опитал да внесе в страната 10 бойни пистолета

Окръжният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста турския гражданин, задържан при опит да влезе в страната, пренасяйки 10 бойни пистолета. 48 – годишният шофьор поиска от съда да бъде освободен и допълни, че съжалява за извършеното престъпление. 10 бойни пистолета в раница на шофьор са намерени на Митническия пункт "Лесово" Хилми Язаноглу..

публикувано на 27.08.24 в 15:42
Антон Златанов

Мигрантският натиск е намалял със 70%. Екипът на Фронтекс остава до края на годината

Миграционният натиск на българо-турската граница е намалял със 70% спрямо миналата година, заяви гл. комисар Антон Златанов директор на главната дирекция "Гранична полиция" след срещата с изпълнителния директор на Фронтекс Ханс Лейтенс, който е на посещение в България за втори път за последните няколко месеца.  Двете страни са се договорили..

публикувано на 27.08.24 в 12:58

Загинал и ранени при гонка с мигранти в Бургаско /ОБНОВЕНА/

Един мъж загина, а 15 мигранти са ранени след като микробус преследван от кола на гранична полиция се преобърна на пътя между средецките села Драка и Малина. Шестима от пострадалите са транспортирани в областната болница в Бургас.  Загинал е шофьорът на микробуса превозващ мигранти от Афганистан. Инцидентът е станал в 6 часа тази сутрин. Част от..

обновено на 27.08.24 в 12:56

Чешки турист се е удавил в Обзор

Тялото на 51-годишен чешки турист е извадено в района до хотел в Обзор, съобщават от полицията. Инцидентът е от днес около 10:00 часа. Така за денонощието удавниците стават четирима - в Поморие, Царево, а тази сутрин около 7:30 часа е изплувало тялото на 33-годишен мъж от Лозенец на централния плаж там.  Двама мъже се удавиха в Поморие и Царево..

публикувано на 27.08.24 в 12:18

10 бойни пистолета в раница на шофьор са намерени на Митническия пункт "Лесово"

10 бойни пистолета са намерени в раница на шофьор на товарен автомобил, преминаващ през Митническия пункт "Лесово". Престъплението е осъществено на 24 август тази година, уточняват  от Агенция "Митници" .   Товарният автомобил е пристигнал на митническия пункт от Турция. Пред инспекторите шофьорът на превозното средство е представил документи..

публикувано на 27.08.24 в 11:30

Два пожара са възникнали в заведения в Приморско и Поморие

Сигнали за два пожара са подадени за ден в две заведения в Приморско и Поморие, съобщават от полицията. Единият случай е от рано сутринта около 5.10 ч. в района на бар на Южния плаж в Приморско. Там частично е обгоряла дървената ламперия на бара, кафемашина, част от метална конструкция и част от покривен винил. Вероятната причина за инцидента е..

публикувано на 27.08.24 в 08:54