Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 200 полета на "Ер Берлин" бяха отменени, пилотите не се явиха на работа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 200 полета на фалиралата авиокомпания "Ер Берлин" бяха отменени днес до обед, а близо 8 хиляди пътници трябваше да потърсят друг начин да стигнат до целта си, след като пилотите на компанията масово не се явиха на работа. Колко още полети няма да се състоят, е неизвестно.

Неявилите се на работа пилоти са представили бележки, че са болни. Профсъюзите не знаят нищо за готвен протест и обявиха, че нямат общо с него.

В Берлин и Дюселдорф още сутринта са отпаднали 20 полета, в Хамбург - 12, в Мюнхен - 8. Тъй като пилотите на "Ер Берлин" са отдавани под наем и на "Джърман уингс" и "Юроуингс", някои полети и на тези компании пострадаха от бойкота.

При анулиране на полет пътниците трябва да настояват за презаверяване на билетите, посъветваха от Европейската централа за защита на потребителите. Тъй като "Ер Берлин" е във фалит, тя не изплаща вече обезщетения за възникнали разходи. По същата причина не се препоръчва и да се лети с багаж с "Ер Берлин". Ако куфарът ви се счупи или се загуби, компанията не е длъжна и няма да го изплати.

"Ер Берлин" обяви банкрут през август, но гарантира, че ще изпълнява всички полети в програмата си. В момента конкурентни компании наддават за придобиване на самолетите й.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44