Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Множество сигнали от германски граждани, след като бе обявен за издирване мъж, отровил бебешки храни

Снимка: ЕПА/БГНЕС

650 сигнала са подали германски граждани в полицията, след като вчера бе обявен за издирване мъж, сложил отрова в бебешките храни в различни магазини в южногерманския град Фридрихсхафен. Според полицията мъжът вероятно не действа сам, тъй като са открити отровени бурканчета с бебешки пюрета в поне три филиала на голяма верига за хранителни продукти.

Полицията е получила заплашително писмо на 16 септември, че 20 вида храни ще бъдат отровени в различни магазини в цялата страна, а също и в Eвропа, ако до събота на посочено място не бъдат оставени 10 милиона евро. В момента властите обработват получените сигнали и се надяват бързо да идентифицират мъжа от снимките. Той е направил впечатление на разследващите, след като са засекли на видеокамери подозрителното му поведение в един магазин във Фридрихсхафен. Мъжът е на около 50 години и взима бурканчета от засегнатата храна, като през цялото време е с ръкавици, явно за да не оставя отпечатъци.

Застрашени са не само бебешки, а и всякакви други храни. Властите предупредиха гражданите да проверяват опаковките за евентуални следи от манипулиране и ако открият такива, да се свържат веднага с полицията.

Отровата, която е открита в бебешките храни, може да убие малки деца. Тя е без миризма и е прозрачна. Симптомите са виене на свят и сънливост, както и прилошаване. При навременно лечение може да се спре действието ѝ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44