Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дете е прието в областната болница в Сливен с огнестрелна рана в гърдите

Снимка: БГНЕС

13-годишно момче е прието в областната болница в Сливен с огнестрелна рана в гърдите. Детето е простреляно от свой връстник по време на игра с малокалибрена пушка тип "флоберка". Инцидентът е станал в дома на едното от децата, след като са разбили катинара на касата, в която пушката е съхранявана.

Пострадалото момче е докарано в болницата около 15 часа днес и веднага е оперирано, съобщават от областната болница.

Куршумът е преминал през белия дроб и е излязъл от тялото на детето, каза заместник-директорът на болницата по медицинските дейности д-р Хрисант Хрисантов. Извършена е хирургична обработка на раната, направени са всички необходими изследвания. Състоянието на детето е задоволително, то е контактно, в съзнание и под непрекъснато лекарско наблюдение.

Говорителят на Окръжна прокуратура Сливен Руси Русев заяви, че вече са назначени експертизи и натривки по ръцете на стрелеца. Образувано е досъдебно производство срещу собственика на оръжието за начина на съхранението му.

Разследването продължава.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44