Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение "България без дим" настоява за забрана на външната реклама на цигари

Сдружение "България без дим" настоява да се забрани външната реклама на цигари и тютюневи изделия, съобщи д-р Маша Гавраилова, председател на сдружението. Статистиката сочи, че 7% от българчетата пропушват до 13-годишна възраст, а една четвърт – до 16 години.

От сдружението призовават утре да не се пуши, каза Павел Антонов:

Всеки, който има желание, спира да пуши. Изчислява си колко пари му спестява това и ги поставя в една касичка, в една кутия, сумата се събира на края на деня и се използва за благотворителна кауза по избор на човека, на групата, колектива, който е събрал тези пари.

Какво мислят за това софиянци:

Аз пуша по две цигари на ден и нямам намерение да ги спирам, не ми пречат изобщо.

Ще се опитам, да, и ще опитаме да инвестираме в нещо ползотворно.

Ако утре ме ядосат, ще си запаля една цигара, съжалявам.

Пуша по една кутия на ден. Това е вреден навик, създаван от години. Той не се спира за един ден. Освен това тютюнопушенето е зависимост като всички останали, не може за един ден да бъде преодолян този навик.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44