Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През следващата година ще бъдат назначени училищни психолози в 62 учебни заведения

В 62 учебни заведения, където се обучават над 400 ученици, ще бъдат назначени училищни психолози, но през следващата година. За целта са предвидени 7 милиона лева, съобщи за "Хоризонт" Татяна Предова от Министерството на образованието.

Едва в една пета от училищата и детските градини има училищни психолози.

Професията е непривлекателна, защото не е добре платена, каза Ирена Найденова, психолог, която от 12 години работи като педагогически съветник в столично училище:

Новите наредби искат хем да имаш психологически умения, хем да може да бъде назначен човек на тази длъжност с педагогическо образование, което за мен е малко парадоксално. Навсякъде в новата наредба пише, че работата се върши от съветника или психолога, само че това са абсолютно различни длъжности.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44