Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова: Правителството е отпуснало 1 милион лева за мерки за енергийна ефективност на СМГ

Йорданка Фандъкова
Снимка: БГНЕС

Правителството е отпуснало 1 милион лева за мерки за енергийна ефективност на Софийската математическа гимназия. Това ще доведе до спестяване на над 40% на сто от разходите за осветление и отопление на училището, каза кметът на София Йорданка Фандъкова

Следващата година енергийната помощ ще обхване още 26 училища и детски градини, каза Фандъкова.

Мерките за енергийна ефективност са важен приоритет за нас, заяви Фандъкова: 
Следващата година в проекта за бюджет, който предстои да представим, залагаме проектите, които се финансират от Националния доверителен екофонд за 5 училища, също мерки за цялостна енергийна ефективност и разбира се, се надяваме да започнем реализацията на проектите по Оперативна програма "Региони в растеж", които са за енергийна ефективност и цялостно обновяване на 26 училища и детски градини. Разширяваме и тече строителството в Първа английска гимназия и 112-о основно училище. С тези инвестиции, които правим, ще увеличим с 50 процента капацитета на училище. Строим 16 нови класни стаи. На втори етап имаме нов физкултурен салон.

В бюджета за следващата година е заложено да бъдат финансирани мерките за енергийна ефективност в още 5 училища.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44