Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два часа и половина продължи първата среща между лидерите на консерваторите и социалдемократите в Германия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Два часа и половина продължи първата среща между лидерите на консерваторите и социалдемократите в Германия снощи, по време на която те трябваше да изяснят дали има шанс да съставят коалиционен кабинет. Председателите на Християн-демократическия съюз Ангела Меркел, на Християн-социалния съюз Хорст Зеехофер и на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц запазиха пълно мълчание за това дали и какво са договорили.

Тримата лидери се срещнаха в 20 часа при президента Франк-Валтер Щайнмайер в резиденцията му в Берлин. Първоначално се смяташе, че срещата няма да продължи повече от час, тъй като на нея са се обсъдили само три въпроса: има ли шанс за съставяне на коалиция между консерватори и социалдемократи, ако има - как в това може да бъде убедена членската маса на всяка партия и как Европа гледа на политическата нестабилност в Германия.

Още преди този разговор социалдемократът Мартин Шулц обяви, че ще се срещне поне още веднъж с консерваторите. Той настоя, че въпросът за нова голяма коалиция не бива да се решава бързо и трябва да се обмисли добре.

От 9 часа тази сутрин партийното ръководство на социалдемократите обсъжда снощния разговор и се очаква след това да обяви дали ще продължи сондажите, или ще ги отхвърли.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44