Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испанският съд ще решава в понеделник дали да пусне от ареста сепаратистки лидери

Снимка: БГНЕС
Съдия от Върховния съд на Испания ще решава в понеделник дали да задържи в ареста или да освободи 10 лидери на каталунските сепаратисти, обвинени за организирането на референдума за независимост на Каталуния.

Осем от десетимата са бивши министри от регионалното правителство, което бе уволнено с въвеждането на пряко управление от Мадрид през октомври. Прокуратурата настоява те да останат в ареста по обвиненията за бунт и разхищение на държавни средства.

Според допитванията двайсет дни преди изборите за регионален парламент сепаратистките партии и привържениците на единството с Испания са с изравнени сили. Сепаратистите обвиняват централното правителство в репресии и задържане на политически затворници.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44