Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молдова отзова посланика си от Русия

Игор Додон
Снимка: БТА

Молдова изтегли посланика си от Русия, като се мотивира с „тормоз и заплахи от руските власти“. От Кишинев са поискали разяснения за няколко „инцидента“, но не са получили отговор от Москва. Затова посланик Андрей Негута е бил „отзован за консултации за неограничен период“.

Молдовският президент Игор Додон реагира гневно на решението на външното министерство. Това е „поредната провокация на про-европейското правителство, насочено към подкопаване на стратегическото партньорство между нашите държави“, написа Додон в профила си във „Фейсбук“.

Молдовският президент бе единственият чуждестранен лидер, който присъства на тазгодишния парад на Червения площад по случай годишнината от победата над Нацистка Германия. Молдовското правителство обаче е в обтегнати отношения с руското. През май тази година то изгони петима руски дипломати. Русия отговори с реципрочни мерки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44