Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щастлив край за един наводнен саниран блок в Бургас

Проектът за блок 40 в "Славейков"
Снимка: e-burgas.com

Има осезаем ефект от санирането, твърди Диана Димитрова, от блок 40-ти в бургаския комплекс „Славейков“. 

"Смело мога да кажа, че има ефект, по-топло е. Проблемите идват изцяло от некачествената работна ръка и до някаква степен от некачествени материали", споделя Димитрова. 

Тя е изпитала на гърба си какво означава санирането да бъде изпълнено некачествено.  През лятото на миналата година, заради проблеми с покрива, жилището ѝ бе наводнявано 7 пъти, пропадна и таванът в кухнята.  След намесата на БНР – Бургас, тогавашният технически ръководител беше сменен, както и работниците извършващи санирането.

"Сега има напредък, но новият технически ръководител обира негативите от предния и от старата група работници, които бяха от ромски произход. Сега има момчета от турски произход, които наистина работят добре. Потръгнаха нещата. Вече при дъждове няма наводнения", допълва жената. Тя обяснява, че скелето още не е махнато от блока и продължава да се работи по остраняването на дребни дефекти. 

Диана Димитрова пожела както на съседите си, така и на всички, които в момента санират блоковете си – да нямат наводнения и проблеми. 


Подробностите в звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Две проверки на санирането на блок в Бургас ще бъдат направени след сигнал на граждани

Проверка ще бъде направена за качеството на санирането на бл. 40 в бургаския комплекс „Славейков. Това заяви архитект Андрей Тодоров, управляващ Дружество по закона за задълженията и договорите „Анхиалия“, в което влиза и „Билдинг Комфорт“ – фирмата..

публикувано на 30.08.17 в 15:20

Жители на блок 40 в Славейков се оплакват от некачествено саниране

Жители на блок 40 в бургаския к-с "Славейков" се оплакват от некачествени ремонтни дейности по санирането. Според тях, работниците или ги няма, или не са квалифицирани. Строителните материали отлежават пред блока и са обект на набези и неправилно..

публикувано на 30.08.17 в 07:43
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предвижда се изграждане на кръгово движение между ул. „Радой Ралин“ и бул. „Хаджи Димитър“ в Сливен

Предложение на проект за изграждане на ново кръгово движение с пластмасови елементи беше прието от общинската Комисия по безопасност на движението. То ще бъде изградено на кръстовището между улица „Радой Ралин“ и булевард „Хаджи Димитър“, до сградата на..

публикувано на 12.09.24 в 15:38

След двучасова дискусия: институциите не знаят от къде са неприятните миризми в Бургас

След двучасово извънредно заседание на Комисията по околна среда към Общинския съвет не стана ясно от къде идват неприятните миризми, сигнали за които постъпват от началото на лятото в Бургас.  Извънредно заседание на екокомисията към..

публикувано на 12.09.24 в 15:22

Созопол отново ще бъде домакин на НАТО научен форум

От 14 до 22 септември 2024 г. в Созопол, с финансовата помощ от НАТО по програмата „Наука за мир и сигурност“, ще се проведе научен форум посветен на най-новите достижения в областта на наноматериалите и нанотехнологиите използвани в различни сфери на..

публикувано на 12.09.24 в 15:03
Христо Бардуков

Кметът на Зидарово: Вместо да е отговорна към възрастните, държавата ги праща в "девета глуха"

Запазване на програмата „Грижа за дома“ поиска кметът на созополското село Зидарово Христо Бардуков в писмо да Министерството на труда и социалната политика. По нея асистенти се грижат за хора с увреждания и за възрастните, като им пазаруват, плащат..

публикувано на 12.09.24 в 15:30

Царево временно ще депонира отпадъците си в Братово

Временно ще депонираме отпадъци в депото в Братово, каза кметът на Царево Марин Киров. Това изисква огромен ресурс, тъй като ще возим на много по-голямо разстояние, уточни той. Припомняме, че от няколко дни гори депото край Равадиново, което се..

публикувано на 12.09.24 в 14:05

Частица от Светия кръст ще бъде изнесена за поклонение в храм "Св.св. Кирил и Методий" в Бургас на 14 септември

  Сливенският митрополит Арсений ще отслужи празнична Света литургия на Кръстовден (14 септември) в катедрален храм „Св.св. Кирил и Методий“ в Бургас.  Частица от Светия кръст ще бъде изнесена за поклонение в най-големия бургаски храм на големия християнски..

публикувано на 12.09.24 в 12:11

Извънредно заседание на екокомисията към Общинския съвет за зачестилите задушливи миризми в Бургас

Зачестилите остри задушливи миризми, които притесняват бургазлии, са темата на извънредното заседание на Постоянната комисия по опазване на околната среда земеделие и храни на 12 септември от 11 часа в зала 1 на Община Бургас. Заседанието е с..

обновено на 12.09.24 в 08:23