Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меркел: Поздравявам България, че се ангажира за намаляването на напрежението в региона

Ангела Меркел
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Подписан беше договорът за нова голяма коалиция в Германия. Преди това канцлерът Ангела Меркел похвали усилията на България за нормализиране на отношенията на Европейския съюз със съседните му държави и за намаляване на напрежението между Гърция и Турция:
"Поздравявам България, че се ангажира за намаляването на напрежението в региона. България се ангажира и за добрите отношения със страните от Западните Балкани, в които голяма роля играе и Турция. Важно е да останем в готовност да водим разговор и да не крием едни от други различните си мнения, а да продължим диалога".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44