Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлес Пучдемон призова германското правителство да вземе решение по неговия случай

Карлес Пучдемон
Снимка: БГНЕС

Арестуваният в Германия каталунски лидер Карлес Пучдемон призова правителството в Берлин да вземе вече решение по неговия случай и да блокира искането за екстрадиране, отправено от Испания.

Пучдемон бе арестуван при влизането си в Германия от Дания миналата неделя. 55-годишният бивш премиер е обвинен от испанските власти в нарушаване на конституцията, след като през октомври организира референдум за отцепването на Каталуня от Испания.

"Надяваме се, че германското правителство няма да го върне на испанските власти", заяви адвокатът му в Германия Сьорен Шомбург.

Пучдемон живее в изгнание в Белгия. Той е пътувал до Финландия и на връщане е арестуван при преминаването си през Германия. В момента все още е в затвора в Ноймюнстер. Преди Великден, който в Германия е тази неделя, прокуратурата на Шлезвиг-Холщайн няма да излезе с решение по случая му.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44